Aarhus Symfoniorkester Bernard Parmegiani Jacob Anderskov Kaj Aune Cecile Babiole Natasha Barrett Jacob Brandt-Pedersen Eric-Maria Couturier Laurent Dailleau Søren Daugbjerg Ensemble 2000 djTRIO erikm Maria Laurette Friis The Ghettoblaster Ensemble
Henriette Groth Juliana Hodkinson Benedict Mason Christian Marclay Ikue Mori Ivo Nilsson Dalila Khatir Michael Nyvang Jonas Olesen Zeena Parkins Jakob Riis Sensors_Sonics_Sights Bjørn Svin Atau Tanaka Jørgen Teller Van Gogh Jennifer Walshe
< forrige
Atau Tanaka
Atau Tanaka optræder sammen med Sensors_Sonics_Sights d. 12. maj. S_S_S giver desuden et seminar d. 11. maj
Eksternt link: www.xmira.com/atau
Atau Tanaka
Komponist (Ja/F)
 

Hvordan vil du karakterisere kunstens potentiale?
Kunsten giver os en anderledes synsvinkel på den verden vi lever i. En kunstner reflekterer over hverdagens konventioner, vender dem på hovedet, viser dem gennem hans rosa-farvede briller, viser samfundet hans særlige måde at se verden på. Selvom nogle søger at inkludere et politisk aspekt i deres kunst, f.eks den store kunstner Joseph Beuys, er det ikke et krav for at skabe stor kunst. Når kunst er stor, er den i stand til at ændre på menneskets oplevelsesevne.

Hvilke muligheder, kvaliteter og begrænsninger finder du i lyden som materiale?
Lyd er magisk materiale, fordi den er uhåndgribelig. Dette er også dens begrænsning – at den ikke er materiel. At agere mellem de to ting eksponerer lydens muligheder som medium. Den kan gennemtrænge rummet og dog være usynlig. Hvis de rette svingning spilles i den rette lydstyrke, kan den begynde at flytte luften på en måde så det tangerer det fysiske.

Hvad mener du kendetegner det vellykkede værk?
Et vellykket værk må flytte grænserne af det lydligt mulige, til tider gå til mediets mest ekstreme muligheder, altimens det beholder en veldefineret balance. Det skal skubbe uden at slå i stykker, hviske, men ikke forsvinde. Det skal udvikle sig i tid på en intelligent måde, så lytterens fornemmelse af tid ændres, forsvinder eller sensitiveres.

Hvad kendetegner dit projekt/værk/medvirken på SPOR?
Vi vil opføre en lyd/billede-koncert med en trio af sensor-instrumenter – tre musikere, der laver gestisk interface – to med et lydligt resultat og en med et billedligt.
Vi vil også afholde et seminar, hvor vi introducerer vores instrumenter og teknikker for studerende og andre interesserede.

MEDVIRKENDE:
> Henriette Groth

Spor 2007 - festival