Aarhus Symfoniorkester Bernard Parmegiani Jacob Anderskov Kaj Aune Cecile Babiole Natasha Barrett Jacob Brandt-Pedersen Eric-Maria Couturier Laurent Dailleau Søren Daugbjerg Ensemble 2000 djTRIO erikm Maria Laurette Friis The Ghettoblaster Ensemble
Henriette Groth Juliana Hodkinson Benedict Mason Christian Marclay Ikue Mori Ivo Nilsson Dalila Khatir Michael Nyvang Jonas Olesen Zeena Parkins Jakob Riis Sensors_Sonics_Sights Bjørn Svin Atau Tanaka Jørgen Teller Van Gogh Jennifer Walshe
< forrige
Jørgen Teller
Jørgen Teller optræder sammen med The Ghettoblaster Ensemble d. 12. maj. Ved koncerten uropføres hans værk GB Transmission #1
Eksternt link: www.jorgenteller.dk
Jørgen Teller
Komponist, performer (DK)
 
Hvordan vil du karakerisere kunstens potentiale?
Kunst er ofte let aflæselig og selvom den er knyttet til en egen logik. Den bedste kunst gør alt på en anden måde - endnu en gang.  Den gestus er dragende.
Well; kan kunst være politisk ? Tja... Hvis kunst kan være politisk kan politik så være kunst ?
Man stille det modsatte spørgsmål ...Hvis politik kan være kunst ...kan kunst så være politik ?... Så har du svaret på spørgsmålet selv !
Som kunstner er du stillet over for et postulat om at være en frit svævende enhed. Men man skal ikke glemme at der er også tale om at være på arbejde - ofte konstant. Er potentiale kunst ?

Hvilke muligheder, kvaliteter og begrænsninger finder du i lyden som materiale?
Lyd er ikke hvad som helst. Det er direkte kontakt til en sans: hørelsen. Hørelsen placerer os rumligt og vi ved præcis hvor vi er. Vi aflæser en lydkilde og dens placering på mindre end et sekund. I arbejdet med lyd har du muligheden for at slippe fri af referencen til lydkilden og arbejde med en form for genopdagelse af nysgerrigheden.

Hvad mener du kendetegner det vellykkede værk?
For mig er der ikke noget sammenfald imellem hvordan forskellige værker er vellykkede. For mig er der tale om forskellige arter af værker eller ikke-værker. Nogle arter af værker er mest vellykkede som"ufærdige".

Hvad kendetegner dit projekt på SPOR?
Jeg lader elementer fra dagligdagen kulminere i en kort stund. Jeg giver det en hjælpende hånd.


MEDVIRKENDE:
> Van Gogh

Spor 2007 - festival