På sporet til 2008-festival
Årets to ildsjæle bag Spor Festivalen i Ridehuset er nu udnævnt til formænd for bestyrelsen.

Af Peter Abildgaard
peab@stiften.dk

 Måske er det en lille menighed, som har haft glæde af de fire dages Spor Festival i Århus, men en meget åben og intenst lyttende en af slagsen.
    Under oprydningen i går i Ridehuset ved Vester Allé kunne arrangørerne og bestyrelsen glæde sig over mange positive meldinger fra publikum og begejstring fra kunstnerne, som var både danske og tilrejsende fra det internationale miljø i denne grænsesøgende genre.
    - Konklusionen er, at der også bliver en Spor Festival næste år, sagde bestyrelsesformand Thomas Agerfeldt Olesen under oprydningen.
    Det var den ene nyhed. Den anden nyhed er, at han afgår og overlader formandsposten til årets to kuratorer, det vil sige de to energiske ildsjæle Anna Berit Asp Christensen og Anne Marqvardsen.
    - Vi vil udnytte deres know-how fra årets festival, og personligt har jeg det ønske at standse nu efter at have arbejdet med tre Spor Festivaler. Den slags kræver pludselig meget, og jeg skal have tid til det, der er mit arbejde, nemlig at komponere musik, siger Thomas Agerfeldt Olesen.
    De to bekræfter, at de har sagt ja til opgaven, og at de ikke er blevet forskrækkede over arbejdsbyrden.
    - Fra årets festival har vi mange gode oplevelser. Lad os nævne den særlige stemning, der var efter koncerterne, når publikum og kunstnere gik rundt mellem hinanden her i Ridehuset og hyggede sig, forklarer Anna Berit Asp Christensen og Anne Marqvardsen.
    - Vi så også, at der blev skabt kontakter kunstnerne imellem, og at nogle af dem allerede er ved at forberede nye værker sammen. Vores samarbejde med Aarhus Symfoniorkester ved åbningskoncerten torsdag aften gik over forventning. De var meget søde og imødekommende.
    Nu rejser de to fhv. kuratorer, men nyudnævnte Spor-formænd "hjem" til Køben-havn, hvor de i sin tid indledte deres makkerskab som studerende på Musikvidenskab. Men de siger, at de ganske udmærket ved, at det nye job vil medføre mange rejser til Århus, og de er glade for, at de allerede nu har et netværk fra årets festival.


Spor 2007 - festival